Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató

2017-01-01 | 
 / 4.8
Értékeléshez kérlek jelentkezz be!

Shop.Builder Webáruház

Adatvédelmi Tájékoztató

A Shopbuilder Kft (jogelődje a Data-Object Bt.) (Székhely: 6722 Szeged, Mérey u. 17.) (a továbbiakban Szolgáltató), shop.builder.hu, body.builder.hu, www.musclebuilder.hu, shopbuilder.hu, bodybuilder.hu, shopbuilder.ro, shopbuilder.hr, shopbuilder.si, shopbuilder.sk, shopbuilder.cz, shopbuilder.pl, shopbuilder.ie, shop4builders.com, shopbuilder.rs, shop4builders.co.uk, shopbuilder.co.nl, buildershop.at, buildershop.de, buildergasztro.hu, bbtv.hu, bbradio.hu, sargakapszula.hu (a továbbiakban Honlap) domain neveken elérhető honlapjainak célja a testépítő, testszépítő célközönség kiszolgálása, a testépítés, testszépítés iránt érdeklődő emberek kapcsolatteremtésének megkönnyítése és online felület biztosítása a tapasztalatok megosztására, egy online testépítő közösség kialakítása.

A Szolgáltató adatvédelmi irányelvei folyamatosan elérhetők a főoldalról.

Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapokon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett Felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Szolgáltató a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap Felhasználóinak információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Szolgáltató jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót a Honlapot használók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt követő első használat alkalmával válnak hatályossá a felhasználóval szemben.

Amennyiben olyan kérdése lenne, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg a body@builder.hu e-mail címre, kollégánk megválaszolja kérdését.

Felhasználó a Honlap használatával elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

1. Definíciók

  1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
  2. Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
  4. tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  5. adatkezelő/Szolgáltató: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  6. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  7. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  8. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
  9. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  10. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  11. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  12. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  13. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  14. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
  15. adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

2. Szolgáltató, mint adatkezelő adatai

  1. A szolgáltató neve: Shopbuilder Kft. (továbbiakban: Szolgáltató)
  2. A szolgáltató székhelye: 6722 Szeged, Mérey utca 17.
  3. Képviselő/Webáruház vezető: Stipic Robert / Sztípity Róbert (A cég képviselője)
  4. Cégjegyzékszáma: 06­-09­-023200
  5. Adószáma: 25820355­-2-­06 [EU-VAT: HU25820355­]
  6. Hatósági nyilvántartási szám: C/002 215/2003.
  7. Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Osztály (1024 Budapest Margit krt. 85.)
  8. Adatvédelmi nyilvántartási száma: 01098-0001, 01098-0002, 01098-0003, 01098-0004
  9. Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Csongrád Megyei Bíróság mint Cégbíróság (6722 Szeged, Tábor u. 4.)
  10. A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: shop@builder.hu
  11. Telefonszáma: +36-20-9000-864, +36-62-451-691
  12. Adatkezelési nyilvántartási szám:01098-0001, 01098-0002, 01098-0003, 01098-0004

3. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

3.1. Honlap látogatók technikai adatai, cookie

A szolgáltatások látogatása során a Szolgáltató rögzíti a honlapra látogató felhasználók IP címét, a látogatás (kezdő és befejező) időpontját és a megtekintett oldal címét, valamint a felhasználó böngészőjének és operációs rendszerének típusát - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze más, a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz csak a Szolgáltató fér hozzá. Az adatokat a szerver 4x24 óráig tárolja.

A szolgáltatások html kódja a szolgáltatótól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani a Felhasználó részére.
Elérhetőségük: www.google.com/analytics/

Cookie-k

A Szolgáltató, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t helyez el. A cookie (süti) a látogató szokásainak rögzítésére alkalmas. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a Felhasználó saját böngészőjében

  • hogyan tudja letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadhat el új cookie-kat,
  • hogyan adhat utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A Szolgáltató a következő cookie-t használja:

  • Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k a Felhasználó látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.
  • Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy a Felhasználó az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.
  • Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.
  • Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.
  • Biztonsági cookie.

A Honlap a következő olyan szolgáltatások kódjait használja, melyek cookie-kat helyez(het)nek el a látogató eszközén:

  • Google Adwords remarketing követő kód: Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap Felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól
  • Facebook pixel kód, melynek segítségével a Honlap látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni.
  • OptiMonk Javascript kód, melynek segítségével a Honlap látogatóinak a Szolgáltató célzott pop-up reklámokat tud megjeleníteni.
  • Google Analytics, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatottsági statisztikáit gyűjti.
  • RTB House kód, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatóinak hirdetéseket jeleníthet meg az RTB House hálózatán.
  • Scarab kód, amelynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatóinak személyre szabott ajánlatokat tud megjeleníteni.
  • DoubleClick adserver kód.
  • Visual Website Optimizer, Crazyegg és FindGore kód, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatóinak böngészési szokásait elemezheti.

A Szolgáltató által naplózott adatok kezelése, valamint a cookie által gyűjtött felhasználói szokásokról gyűjtött információkból nyert adatok kezelése kizárólag statisztikai célt szolgál.

3.2. Shop regisztráció

A regisztráció során a következő adatokat szükséges megadni a Szolgáltató részére

A „Személyes és profil adatok” menüpont alatt

  • Név
  • Email cím
  • Mobilszám
  • Születési dátum (nem kötelező adat)

A „Szállítási cím” menüpont alatt

  • Város
  • Irányítószám
  • Utca név, házszám
  • Ország

A Felhasználó neme, mely nem kötelező adat.

Ezeket az adatokat a Felhasználó és megrendelések azonosítása, megrendelések házhozszállítása céljából kezeli a Szolgáltató. Az e-mail ezen felül szükséges a megrendelések visszaigazolására és egyéb kapcsolattartásra is. Meg lehet adni ezeken felül külön a számlázási cím adatokat is. Az adatok a kiszállításhoz és számlázáshoz, valamint a kapcsolattartáshoz szükségesek.

A belépéshez a jelszót a rendszer generálja, és e-mailben küldi meg. A jelszó a Honlapra történő belépés után a „Saját Adatok” oldalon módosítható. A megadott személyes adatok megváltoztathatók a Saját adatok oldalon.

Az adatokat kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a szolgáltató a rendszeréből.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését a shop@builder.hu vagy a body@builder.hu kapcsolati lehetőségeken kérheti a Felhasználó. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül. lehet kérni.

3.3. Hírlevél

Az átlagosan heti rendszerességgel kiküldött elektronikus hírlevélre lehetőség van feliratkozni a Honlap „Saját adatok” oldalán, valamint a Szolgáltató által esetenként biztosított egyéb felületeken.

A hírlevelekről a levelek alján található hivatkozásra kattintva, és a webshop „Saját adatok” oldalán lehet leiratkozni.

3.4. Fórum

A fórumon csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást. A regisztrációhoz kötelezően meg kell adni a kívánt nevet és jelszót, valamint az e-mail címet.

Ezek az adatok az egyes felhasználók azonosítására és más felhasználóktól való megkülönböztetés céljából szükségesek. Az e-mail a kapcsolattartást is szolgálja.

Lehetőség van megadni egy publikus e-mail címet, születési dátumot, képet feltölteni, egyéni szöveges aláírást készíteni, saját weblap címet, foglalkozást, hobbit, lakóhelyet, elérhetőségi adatokat (ICQ szám), valamint edzésre vonatkozó adatokat (gyúrási hajlandóság, bicepsz méret, fekvenyomás súlya, kedvenc gyakorlat, stb.) megadni. Az itt megadott adatok más regisztrált felhasználók felé való nyilvánosságra hozatala választható. Az adatok a felhasználók közötti kapcsolatfelvételt, ismerkedést segítik.

A fórum használata során a jelen tájékoztató 3.6 pontjában írtak is alkalmazandók.

A megadott személyes adatokat a „Saját adataim” profil menüben lehet módosítani.

A megadott adatok törlését a body@builder.hu e-mailcímen lehet kérni. Az adatokat kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a Szolgáltató rendszeréből.

3.5. Kapcsolat

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése, problémája van, az 2. pontban közölt kapcsolati elérhetőségeken éri el a Szolgáltatót.

A Szolgáltató a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb 90 nap elteltével törli.

3.6. Tartalom és információ megosztás

Szolgáltató a Felhasználók által megadott és a szolgáltató által csak tárolt tartalomért nem felel. Különösen igaz ez a személyes adatokat (pl. arcképmás, hang) is tartalmazó dokumentumok nyilvánosságra hozatalára, vagy azokkal kapcsolatos más adatkezelési műveletekre, mely adatkezelésekhez a Felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A hozzájárulás beszerzése a Felhasználók feladata, aki felelős a hozzáférhetővé tett tartalomért. A Szolgáltató kizár minden felelősséget a szolgáltatása igénybevétele során a Felhasználók által elhelyezett tartalom jogszerűségéért (pl. fénykép), valóságnak való megfeleléséért (pl. apróhirdetés).

Amennyiben valamely felhasználó profilját törli, vagy törlésre kerül, hozzáférhetővé tett tartalma is törlésre kerül.

4. Adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át.

Szolgáltató adatfeldolgozót (pl.: rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe.

Megrendelés esetén a megadott név, cím, szállítási cím és telefonszám adatokat, a megrendelés adataival együtt a Szolgáltató a következő adatkezelők felé továbbítja:

  • GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.) a kiszállítás teljesítése céljából, amennyiben a futárszolgálat igénybe vételét kéri a felhasználó;
  • Consist Kft. (6725 Szeged, Vadmacska u. 10.) – a könyvelési feladatok elvégzése céljából;
  • dr. Karsay Éva egyéni vállalkozó (6720 Szeged, Kölcsey u. 4.) könyvvizsgálói feladatának ellátása céljából, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 43. § alapján.

5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Szolgáltató a honlappal kapcsolatos személyes adatkezeléseket elsősorban székhelyén végzi. Szerverei a cég székhelyén és a Rackforest Kft. Adatparkjában (1108 Budapest, Kozma u. 2) találhatók. A Szolgáltató a személyes adatokat 24 órás őrzéssel védett, dedikált szerveren tárolja.

A Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Szolgáltató informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Szolgáltató a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

6. Felhasználók jogai, jogorvoslati lehetőségei

6.1. Tájékoztatáshoz való jog

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a body@builder.hu email címen vagy postai úton a Szolgáltató által kezelt, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatokról.

Szolgáltató Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

6.2. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

Szolgáltató - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó kérheti továbbá, adatainak zárolását. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználó, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

6.3. Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A Felhasználó a jogait a 2. pontban feltüntetett elérhetőségeken gyakorolhatja.

6.4. A Felhasználó az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013 évi V. törvény) alapján

  1. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu ) fordulhat vagy
  2. Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

7. Egyéb adatkezelések

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2017.01.01. napjától érvényes.

A Honlap Adatkezelési Tájékoztató elérhető és letölthető itt.



Kosarad cart
A kosarad jelenleg üres
Kapcsolat
Tel:+36 20 9000-864
HelpDesk - Üzleteink - Rólunk írtátok - ÁSZF
Szállítás és fizetés
(990.- Ft | akár már 7000.- Ft-tól ingyenes)
Shop.Builder tartalom ajánló
Legfrissebb cikkek
Philadelphiai lazac
Ha már úgyis mutattunk nektek lazacos recepteket, eljött az ideje, hogy megmutassuk a legegyszerűbb és leggyorsabb, de n...
Scitec Ami-NO Xpress - a stimulánsmentes bedurranás zászlóshajója
Scitec AmiNO Xpress teszt szerkesztőségi tapasztalatok a Shop.Builder-en! Tudod, mi a frankót írjuk, szóval ha szeretnéd...
Adj a zsírnak egy pofont!
Ha éppen nem ma kezdted el ezt a sportot és nem az igazi csontrakéták táborát gyarapítod, akkor jó eséllyel belekóstoltá...
A lazac nem luxus többé!
Sosem gondoltuk, hogy valaha lazacot sütünk, mert a lazac eddig baromi drága volt. Megjelent azonban a piacon egy megold...
Gyakorlat, amit a sztáredzők is rosszul csinálnak: Sissy guggolás
Hihetetlen, de egy 58 éves személyi edző hölggyel mutatjuk be azt a gyakorlatot, amit a sztáredzők is gyakran rosszul cs...
Shop.Builder Testépítő és Fitness Webáruház - Táplálékkiegészítők, kondigépek online vásárlása, rendelése. Kedvező árak, gyors házhozszállítás.
Üzemeltető: Shopbuilder Kft. · 6722 Szeged, Mérey u. 17. · Telefon: 20/900-0864 (9-17 óra között) · E-mail: shop@builder.hu
Adatnyilvántartási azonosító: 01098-0001 · Adatvédelmi Szabályzat · Hatósági nyilvántartási szám: C/002 215/2003 · NAIH-113554/2017 · Online vitarendezési fórum
228 ms